[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Królik z prawdziwkami 20 minKuchnia z szybkowaruComber i udka z 1 królika2 cebule1 ³y¿ka oleju1 ³y¿ka m¹ki1 ³y¿ka t³uszczu2 pomidory25 dag prawdziwków (albo kurek, opieniek lub innych aromatycznych grzybów)10 dag wêdzonego boczku0,5 szklanki bia³ego wytrawnego wina; sóltymianekrozmarynja³owiec i pieprz do smaku,siekana natka pietruszkiOczyszczon¹ i posiekan¹ cebulê wymieszaæ 2 roztartymi przyprawami (³¹cznie 2 ³y¿ki przypraw) i olejem, prze³o¿yæ t¹ mieszanin¹ pokrojone na kawa³ki udka i comber, odstawiæ na dobê do ch³odu.Po tym czasie miêso wyj¹æ, posoliæ, oprószyæ m¹k¹.W szybkowarze rozgrzaæ t³uszcz, usma¿yæ na nim boczek, wyj¹æ skwarki.W³o¿yæ do szybkowaru na t³uszcz miêso i obrumieniæ, dodaæ cebulê z przyprawami, którymi ob³o¿one by³o miêso, skwarki z boczku i wino, wkroiæ sparzone i obrane ze skórki pomidory.Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 20 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.W tym czasie oczyœciæ, pokroiæ i usma¿yæ grzyby, które po otwarciu szybkowaru dodaæ do królika i chwilê podusiæ razem bez przykrycia, mieszaj¹c, by nie przywar³o do dna
[ Pobierz całość w formacie PDF ]