[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.RIMBOMBIN4 ³y¿ki octu estragonowego,2 ³y¿ki przecieru pomidorowego,2 ¿Ã³³tka,15 dag mas³a,naæ pietruszki,sól,pieprzDo garnka wlaæ ocet i gotowaæ, a¿ po³owa odparuje.Dodaæ przecier pomidorowy i ca³oœæ lekko dusiæ.Gdy zgêstnieje, studziæ, wbiæ ¿Ã³³tka i dok³adnie ubiæ.Pozostawiæ na ma³ym ogniu i powoli doprowadziæ do wrzenia, ci¹gle mieszaj¹c.Odstawiæ garnek z ognia i wlewaæ powoli stopione mas³o, nie przerywaj¹c mieszania.Posypaæ sol¹, pieprzem i drobno siekan¹ naci¹ pietruszki
[ Pobierz całość w formacie PDF ]