[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Kartoflanka z curryKuchnia RPA1 i 1/2 ³y¿ki mas³a1/4 kg wo³owiny bez koœci pokrajanej w ma³¹ kostkê2 œrednie posiekane cebule4 szklanki wody1 ³y¿eczka soli1 ³y¿eczka przyprawy curry lub garam masala1 listek laurowy2 œrednie ziemniaki pokrajane w plasterki1 ³y¿eczka octu1.Miêso i cebulê w³o¿yæ do rondla z rozgrzanym mas³em, sma¿y na ma³ym ogniu do zrumienienia, czêsto mieszaj¹c.2.Wlaæ wodê, dodaæ sól, listek laurowy, gotowaæ na ma³ym ogniu przez 45 min.3.Dodaæ ziemniaki, ocet i curry lub gram mas³a, gotowaæ dalej przez 30 min.4.Wyj¹æ listek laurowy, podawaæ na gor¹co w g³êbokich talerzach.Proporcje dla 3-4 osób
[ Pobierz całość w formacie PDF ]