[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.KWADRACIKI BISZKOPTOWE Z BAKALIAMI2 jaja2 dag migda³Ã³w10 dag cukru pudru2 dag rodzynków10 dag m¹ki1 dag mas³a do formy2 dag cukru z wanili¹ do posypaniaPokrajaæ migda³y w pod³u¿ne paski i zmieszaæ z op³ukanymi rodzynkami.Wybiæ jaja ze skorupek i utrzeæ z cukrem, dodaj¹c po trochu m¹kê.Posmarowaæ blaszkê, na blaszkê wylaæ ciasto, rozsmarowaæ na gruboœæ 3 mm, powierzchniê ciasta posypaæ migda³ami i rodzynkami, ciasto upiec w gor¹cym piekarniku, szybko, aby nie wysch³o.Po zrumienieniu wyj¹æ z piekarnika, natychmiast pokrajaæ na kawa³ki 4 X 4 cm, oprószyæ cukrem z wanili¹, szybko i ostro¿nie wyjmowaæ z blaszki no¿em, zanim ciasto ostygnie i zacznie siê kruszyæ
[ Pobierz całość w formacie PDF ]