[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Zupa z dyniKuchnia wêgierskama³a dynia (ok.1 kg)2 ³y¿ki m¹ki1 pêczek koperkusól2 fili¿anki kwaœnej œmietanywywar z miêsa50 g mas³a2 ¿Ã³³tkaM³od¹ dyniê obraæ, przepo³owiæ wzd³u¿, usun¹æ miêkki mi¹¿sz z pestkami i pokrajaæ w drobn¹ kostkê.Dusiæ j¹ na wolnym ogniu w 30 g mas³a z odrobin¹ wody i posiekanym koperkiem.Nastêpnie przetrzeæ przez sito i po³¹czyæ ze œmietan¹ wymieszan¹ z m¹k¹.Posoliæ, zalaæ wywarem miêsnym i jeszcze raz zagotowaæ.Wlaæ do wazy na ¿Ã³³tka wymieszane z mas³em.Zupê podawaæ gor¹c¹
[ Pobierz całość w formacie PDF ]