[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Frytki z serem75 dag obranych ziemniaków, t³uszcz do sma¿enia, sól, 2 ³y¿ki startego ¿Ã³³tego seraZiemniaki po obraniu i umyciu pokroiæ w ósemki lub u¿yæ specjalnej maszynki dokrojenia frytek.Wyp³ukaæ, roz³o¿yæ cienk¹ warstw¹ na œciereczce, aby obesch³y zwody.W garnku rozgrzaæ sporo t³uszczu ( oko³o 50 dag ).Wsypywaæ ziemniakipartiami tak, aby swobodnie p³ywa³y.Zrumienione wyjmowaæ na miskê i trzymaæ podprzykryciem, a¿ siê wszystkie usma¿¹.Wtedy zsypaæ je razem do gor¹cego t³uszczu itylko mocno podgrzaæ.Odcedziæ ³y¿k¹ cedzakow¹ na salaterkê, posypaæ sol¹ i startymserem
[ Pobierz całość w formacie PDF ]