[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Pudding-wulkanKuchnia wêgierska6 jajrum150 g cukru pudru1/2 litra s³odkiej œmietanki80 g utartej czekoladymas³o150 g utartych migda³Ã³wtarta bu³ka4-5 kostek cukruBia³ka ubiæ na sztywn¹ pianê, stopniowo dodaj¹c cukier puder.Nastêpnie kolejno wmieszaæ do piany ¿Ã³³tko, czekoladê i migda³y.W formie wysmarowanej mas³em i posypanej tart¹ bu³k¹ gotowaæ przez jedn¹ godzinê w k¹pieli wodnej.Wysun¹æ na pó³misek, przybraæ bit¹ œmietan¹ i na œrodku pouk³adaæ nas¹czone rumem kostki cukru, które nale¿y zapaliæ podczas podawania potrawy na stó³
[ Pobierz całość w formacie PDF ]