[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Kuropatwy z kapust¹ 25 minKuchnia z szybkowaru2 kuropatwy1 kg kapusty15 dag kie³basy1 ma³y z¹bek czosnku15 dag boczku3 ³y¿ki olejudobrego (np.sojowego)1 szklanka wody2 marchwie2 cebule2 goŸdziki1 p³aska ³y¿ka przyprawy "Vegeta" lub podobnejsól i pieprz do smakuKapustê pokroiæ na 4 czêœci, zanurzyæ na 2-3 minuty w osolonym wrz¹tku, a nastêpnie w³o¿yæ do zimnej wody i potem dobrze os¹czyæ.Na patelni obrumieniæ kuropatwy na oleju, posoliæ i popieprzyæ.W tym czasie w³o¿yæ do szybkowaru kapustê, oczyszczone marchwie, oczyszczone i przek³ute goŸdzikami cebule oraz przyprawê "Vegeta", po czym zalaæ to wrz¹tkiem, posoliæ, popieprzyæ i zagotowaæ.Teraz wrzuciæ obrumienione , ju¿ kuropatwy, pokrojony boczek, czosnek i kie³basê.Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 25 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego
[ Pobierz całość w formacie PDF ]