[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Zajêczy gulasz z przodka i podrobów 25 minKuchnia z szybkowaruPrzodek i podroby z 1 zaj¹ca15 dag parówek lub kie³basy3 du¿e cebule6 dag t³uszczu1 ³y¿kê m¹ki0,5 szklanki œmietany5-6 ziaren ja³owca; siekana natka pietruszki i sól do smaku 1 szklanka wodyMiêso skrusza³ego zaj¹ca obraæ dok³adnie z b³on, pokroiæ razem z podrobami na niewielkie kawa³ki.Rozgrzaæ w szybkowarze t³uszcz, podrumieniæ na nim miêso z podrobami, w³o¿yæ oczyszczon¹ i pokrojon¹ cebulê i te¿ razem podsma¿yæ do lekkiego zrumienienia.Dodaæ pokrojone w grube plastry parówki (jeœli kie³basa, to w kostkê).Posoliæ, dodaæ rozgnieciony ja³owiec, wlaæ wodê.Zamkn¹æ szybkowar i ogrzewaæ 25 minut od momentu przekroczenia progu ciœnienia wewnêtrznego.Po otwarciu szybkowaru wymieszaæ z po³¹czon¹ z m¹k¹ œmietan¹.Przed podaniem posypaæ natk¹ pietruszki
[ Pobierz całość w formacie PDF ]