[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Kwaœne ziemniakiKuchnia wêgierska1 kg ziemniakówsól50 g t³uszczupieprz2 ³y¿ki m¹ki1 fili¿anka kwaœnej œmietany1 liœæ laurowyocet do smaku3 ³y¿ki posiekanej cebuliZiemniaki obraæ, pokroiæ w kostkê, umyæ, zalaæ wod¹, posoliæ i ugotowaæ z dodatkiem liœcia laurowego.Przyrz¹dziæ zasma¿kê, dodaæ do niej posiekan¹ cebulê i niewielk¹ iloœæ zimnej wody.Rozprowadziæ zasma¿kê wywarem z ziemniaków.Po zagotowaniu dodaæ ugotowane ziemniaki, oprószyæ pieprzem, przyprawiæ octem, zalaæ kwaœn¹ œmietan¹ i jeszcze raz zagotowaæ
[ Pobierz całość w formacie PDF ]