[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Sa³atka rybna15 dag gotowanejsma¿onej lub pieczonej ryby2 ziemniaki2 marchwie1 pietruszkama³y seleræwiartka bia³ej kapustykwaszony ogórekburak æwik³owypó³ szklanki drobnej bia³ej fasoli1/3 szklanki oleju3 ³y¿ki octu winnegocukiersólMarchew, pietruszkê, seler, ziemniaki, buraczek i fasolê ugotowaæ.Kapustê drobno poszatkowaæ, posypaæ sol¹, wybiæ t³uczkiem, skropiæ 2 ³y¿kami octu winnego i postawiæ w ch³odnym miejscu na 30 min.Ugotowane warzywa obraæ i pokrajaæ w drobn¹ kostkê, w ten sam sposób rozdrobniæ rybê i obrany kwaszony ogórek.Wszystkie sk³adniki wymieszaæ.Z oleju, odrobiny cukru i soli sporz¹dziæ sos, polaæ nim przygotowan¹ sa³atkê, przybraæ marynowanymi grzybkami, talarkami jajek na twardo i posiekan¹ zielenin¹
[ Pobierz całość w formacie PDF ]