[ Pobierz całość w formacie PDF ]
.Sos pomidorowy z kie³bas¹5 dkg t³uszczu20 dkg kie³basy3 dkg cebulisól5 dkg m¹kicukier4 dkg, powide³ pomidorowychpieprzT³uszcz stopiæ, lekko zrumieniæ z drobno pokrajan¹ cebul¹.Do t³uszczu dodaæ zrumienion¹ m¹kê, wymieszaæ, ogrzaæ, sos rozprowadziæ roso³em (lub wod¹), mieszaj¹c zagotowaæ.Do sosu dodaæ powid³a, rozmieszaæ, dodaæ sól, cukier, pieprz do smaku.Kie³basê obraæ ze skórki, pokrajaæ na grub¹ kostkê, w³o¿yæ do wykoñczonego sosu, chwilê podgotowaæ, aby sos przeszed³ zapachem kie³basy.Podawaæ do klusek ziemniaczanych, ziemniaków, kaszy, makaronu
[ Pobierz całość w formacie PDF ]